#امام_خمینی_و_شب_قدر
#سیره_عملی_امام_خمینی_در_ماه_مبارک_رمضان
#قسمت_دوم
توجه ویژه به قرآن
امام خمینی توجه خاصی به قرآن داشت به طوری که روزی هفت بار قرآن را می خواندند . (15)
هر فرصتی که به دست می آوردند - ولو اندک - قرآن می خواندند بارها دیده شد که امام حتی در دقایقی قبل از آماده شدن سفره که معمولا به بطالت می گذرد قرآن تلاوت می نمود . (16)
امام بعد از نماز شب اش تا وقت نماز صبح قرآن می خواند . (17) یکی از اطرافیان امام می گوید:
امام در نجف چشمشان درد می کرد به دکتر مراجعه کردند، دکتر بعد از معاینه چشم امام گفت: شما باید چند روزی قرآن نخوانید و به چشمتان استراحت بدهید!
امام خندید و فرمود: دکتر من چشمم را برای قرآن خواندن می خواهم چه فایده ای دارد که چشم داشته باشم و قرآن نخوانم شما یک کاری کنید من بتوانم قرآن بخوانم . (18)
یکی از همراهان امام در نجف اظهار می کرد که امام خمینی (ره) در ماه رمضان هر روز ده جزء قرآن می خواندند; یعنی در هر سه روز یک دوره قرآن می خواندند . برادران خوشحال بودند که توانسته اند دو دوره قرآن را در ماه رمضان بخوانند ولی بعد فهمیدند که امام ده دوره قرآن را ختم کرده اند . (19)
علاوه بر آن هر سال چند روز قبل از ماه رمضان دستور می دادند که چند ختم قرآن برای افرادی که مد نظر مبارکشان بود رائت شود . (20)
گزیده هایی از توصیه های امام به مناسبت ماه رمضان
شما در این چند روزی که به ماه رمضان مانده به فکر باشید خود را اصلاح کرده توجه به حق تعالی پیدا نمائید، از کردار و رفتار ناشایسته خود استغفار کنید، اگر خدای نخواسته گناهی مرتکب شده اید قبل از ورود به ماه مبارک رمضان توبه کنید، زبان را به مناجات حق تعالی عادت دهید، مبادا در ماه مبارک رمضان از شما غیبتی، تهمتی و خلاصه گناهی سر بزند در محضر ربوبی با نعم الهی و در مهمان سرای باری تعالی آلوده به معاصی باشید . شما اقلا به آداب اولیه روزه عمل نمایید و همانطور که شکم خود را از خوردن و آشامیدن نگه می دارید، چشم و گوش و زبان را هم از معاصی باز دارید . از هم اکنون بنا بگذارید که زبان را از غیبت، تهمت، بدگویی و دروغ نگهداشته، کینه، حسد و دیگر صفات زشت شیطانی را از دل بیرون کنید .
اگر با پایان یافتن ماه مبارک رمضان در اعمال و کردار شما هیچگونه تغییری پدید نیامد و راه و روش شما با قبل از ماه صیام فرقی نکرد معلوم می شود، روزه ای که از شما خواسته اند محقق نشده است . اگر دیدید کسی می خواهد غیبت کند، جلوگیری کنید و به او بگویید: ما متعهد شده ایم که در این سی روز ماه مبارک رمضان از امور محرمه خود داری ورزیم و اگر نمی توانید او را از غیبت باز دارید از آن مجلس خارج شوید، ننشینید و گوش کنید، باز تکرار می کنم تصمیم بگیرید در این سی روز ماه مبارک رمضان مراقب زبان، چشم، گوش و همه اعضا و جوارح خود باشید . (21) توجه بکنید که ماه مبارک را به آدابی عمل بکنید . . . فقط دعا نباشد دعا به معنای واقعی اش باشد . (22)
پی نوشت ها:
1) امام خمینی، دیوان اشعار (تاریخ سرودن شعر 29 شعبان 1407)
2) پا به پای آفتاب ج 1، ص 286 .
3) برداشتهایی از سیره امام خمینی، ج 3، ص 90 .
4) همان، ص 89 .
5) رضا مختاری، سیمای فرزانگان، ص 220 .
6) روزنامه جمهوری اسلامی، 2 بهمن 64، ص 3، ویژه نامه .
7) امام در سنگر نماز، ص 83، و هزار و یک نکته حسین دیلمی، نکته 129 .
8) حسین دیلمی، هزار و یک نکته به نقل از کتاب حبیب و محبوب، ص 53 و سیمای فرزانگان، ص 180 .
9) رضا مختاری، سیمای فرزانگان، ص 159 و برداشتهایی از سیره امام خمینی (ره)، ج 3، ص 99 .
10) برداشتهایی از سیره امام، ج 3، ص 132 .
11) همان، ص 286 .
12) هزار و یک نکته، نکته 104 . جلوه ای از خورشید، ص 90 .
13) برداشتهایی از سیره امام، ج 3، ص 126 .
14) برداشتهای از سیره امام، ج 3، ص 126 .
15) برداشتهایی از سیره امام، ج 3، ص 8 .
16) همان .
17) همان، ص 7 .
18) پابه پای آفتاب، ج 1، ص 181 .
19) سیمای فرزانگان، ص 159و 161 و برداشتهایی از سیره امام، ج 3، ص 8 .
20) محمد حسن رحیمیان، در سایه آفتاب، ص 115 .
21) جهاد اکبر، ص 44 و محمد رضا اوحدی، روح عرفانی روح الله، ص 95 .
22) پاسدار اسلام، شماره 100 مورخ 1/69 سال 9، ص 26 .
امام خمینی و شب قدر